in

Altató mese ovisoknak – Itt megtalálod!

Altató mese ovisoknak – Itt megtalálod!

 Az álompor

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Álombogár. Ez az Álombogár Tündérország kellős közepén kedvenc fája kedvenc ágán üldögélt és lógázta a lábát.

Egyszer csak leugrott az ágról, háromszor megpördült maga körül és máris a szobádba termett. Pont az ágyad lábához érkezett. Azért jött hozzád, hogy segítsen ellazulni, elaludni.

Előveszi a táskáját, ami csordultig van töltve csillogó-villogó álomporral. Majd elkezdi szórni rád. Ahol a por hozzád ér, ott ellazul a tested.

Figyeld meg, hogyan szór tele álomporral a bogár:

A lábfejedet.

A térdedet.

A combodat.

A hasadat.

A mellkasodat.

A kezeidet.

A karjaidat és a válladat.

Az arcodat, a csukott szemeidet és a hajadat.

Végül pedig a párnádra is szór egy keveset, hogy ha éjszaka megfordulnál, akkor is álomporhoz érj.

Az álompor segít, hogy éjszaka nyugodtan tudjon pihenni a tested, lelked és hogy arról álmodjál, ami most a legkedvesebb a számodra.

Jó éjszakát!

Volt már olyan, hogy Gergő nagyon-nagyon fáradt volt este, de azért azt mondta “Anya, lehet ma is egy kis szórás?”

Amikor a testrészeket sorolom, azt mindig szép lassan mondom, hogy legyen ideje tényleg odafigyelni, arra a testrészre koncentrálni, ellazítani. Ez nagyban segíti a testtudat kialakulását. Az is fontos, hogy a mese alatt végig csukva legyen a gyerek szeme, ez segít, hogy még jobban befelé tudjon figyelni.

És még egy javaslat, ami nálunk szintén nagyon jól működik: ha a gyerek valamelyik testrésze fáj, vagy beteg, oda az Álombogár pluszban egy kis gyógyítóport is szór.

Ha szeretnél még több ilyen mesét olvasni, látogass el a webshopomba, ahol egy teljes e-könyvnyi relaxációs mesét találsz. (Sőt, hozzá tartozó “feladatokat” is, ami még tovább segíti a gyerekeket a tudatosság útján). Én azért tartom fontosnak az ilyen meséket, mert ha a relaxálásra (a későbbiekben meditálásra) való igény gyakorlattá válik a gyerekek életében, ha olyan elengedhetetlen lesz, mint a mindennapi fogmosás, akkor hatalmas kincset adunk a kezükbe.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan tudod még másként lecsengetni a napi zsizsgést a gyerekben, olvasd el ezt a cikket az esti rituálékról.

Ez a cikk Altató mese ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Abc tanitás ovisoknak – Itt megtalálod!

Anyak napi dalok ovisoknak – Itt megtalálod!

...