in

Angol játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Angol játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

1. Memóriajáték: bármilyen témában alkalmazható. Óvodáskor alatt lehet párosítózni is a kártyákkal. Használhattok bolti kártyákat, de készíthettek egy-egy témához kapcsolódóan (pl. ételek, játékok, járművek) saját kártyákat is kartonlapokra, vagy akár laminálhatjátok is a kártyákat. A rajzolásban segíthetnek a gyerekek is, így az elkészítés is külön móka lesz.

2. In Grandma’s toy chest: a jó öreg szólánc-játék, teszteljétek le, mennyire jól működik angol szavakkal a memóriátok! “In my Grandma’s toy chest, I found an airplane” – kezdi az első játékos. A következő így folytatja: “In my Grandma’s toy chest, I found an airplane and a teddy bear” – tehát megismétli, amit az előző játékos mondott és hozzátesz még egy, a témához illő szót, és így tovább. A témát változtathatjátok a bevezető mondat módosításával: “In my Grandma’s fridge, I found…” vagy “In my schoolbag I found…”.

3. Hangman – a klasszikus akasztófa játék – miért ne próbálnátok ki angolul is? Nem szükséges hozzá más, csak egy lap (ha belaminálod vagy átlátszó füzetborítóval bekasírozod, fehértábla filccel tudtok rá írni, rajzolni, és letörölhető).

Angol játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Angol játékok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Autóverseny ovisoknak – Itt megtalálod!

Számolás ovisoknak – Itt megtalálod!