in

Asram joga ovisoknak – Itt megtalálod!

Asram joga ovisoknak – Itt megtalálod!

Sokan tapasztaljuk és tudjuk, hogy a harmóniát, a boldogságot, az életörömöt és a minőségi életet nem kívülről kapjuk, hanem belső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. De nem elég, ha mi jövünk rá, a legnagyobb dolog a gyermeket is rávezetni erre, és megmutatni, hogyan találhatnak rá saját útjukra.

A gyermek csak olyan dolgokat tud hatékonyan megtanulni és megvalósítani, amihez élményalapja van. Az eredményesség szempontjából fontos, hogy készség szintjén sajátítsa el a gyerekjóga gyakorlatait. Ehhez nélkülözhetetlenek a dráma elemei. A drámajáték egyik fő eleme a mozgás, ami a természetből ered. Összegezve tehát a gyerekjóga minden eleme drámajáték, amelynek forrása maga az élet.

Amikor a gyermek jógázik, a testi, a lelki és a szellemi élete is egységben van önmagával: ez által építi saját jellemét.

A gyakorlás egy mesére, egy történetre épül (főleg az ovis korosztálynál), amelyben a gyermekek az aktív szereplők. Tisztaságukból és életkoruk sajátosságaiból fakadóan könnyedén elvarázsolják magukat, és teljes odaadással olvadnak bele az adott szerepekbe.

Állatokat és növényeket utánozva a jóga gyakorlása élvezetessé válik számukra. Amikor megtapasztalják saját testük irányítását és a feszültségoldás élményét, a gyakorlatok alkalmazása természetessé válik (több szülő számolt már be arról, hogy gyermeke a nap bármely időpontjában jógagyakorlatokban játszik, eszik, alszik).

Asram joga ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Asram joga ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Angol tábor ovisoknak – Itt megtalálod!

Farsangi jelenetek ovisoknak – Itt megtalálod!