in

Évszakok ovisoknak – Itt megtalálod!

Évszakok ovisoknak – Itt megtalálod!

Év elején sokszor hallják a gyerekek, hogy “Boldog új évet!”, “Itt az új év…” és ez egy jó alkalom arra, hogy egy kicsit előtérbe kerüljön az “év”, azon belül is az “évszakok” fogalma.

Óvodás korban hiába is próbálnánk elmagyarázni a gyerekeknek, hogy egy év 12 hónapból áll, és hogy most kezdődik az első…mindez számukra még nem érthető. Fogalmi gondolkodásuk még kialakulóban van, a halmazba sorolással, csoportosítással is most ismerkednek (ha jobban megfigyeljük, a hetek-hónapok-évszakok-év esetén is ezeket kell alkalmazni).

Vannak viszont tapasztalataik, élményeik az évszakokkal kapcsolatban, és ha ezeket felelevenítjük, kicsit kiegészítjük és rendszerezzük, máris tettünk egy kis lépést az időbeliség fogalmának megértésében.

Az alábbiakban pár játékötletet találsz 5 napra elosztva, amelyek megfelelnek az óvodás gyerekek életkori sajátosságainak. Kedvetek szerint bármikor elővehetitek ezeket a játékokat az év során, hiszen egymástól függetlenül is jó időtöltést nyújtanak.

De ha úgy döntesz, haladhattok lépésről-lépésve a “Játékos hónapok” témaköreit követve is, akár hétvégén, akár hétközben.

Évszakok ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Évszakok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Zene ovisoknak – Itt megtalálod!

Adventi naptár ovisoknak – Itt megtalálod!