in

Játékos matematika ovisoknak – Itt megtalálod!

Játékos matematika ovisoknak – Itt megtalálod!

Talán nem is gondolnátok, hogy egy nap során mennyi egyszerű élethelyzet adódik, amikor a gyerekek újabbnál újabb ismeretekhez juthatnak. A kicsi gyerekeket minden érdekli, amit a felnőttek csinálnak. Nagyon szeretnek bekapcsolódni mindenfajta tevékenységbe, amit együtt végezhetnek a nagyokkal. Ha egy kicsit tudatosabban odafigyeltek, minden ilyen szituációt kihasználhattok – például arra, hogy megalapozzátok azokat a képességeket, amelyekre az iskolában majd szükség lesz, például a matematikát – játékosan.

Az egyik legsokoldalúbb terület a matematika, amibe az óvodások ismeretkörét tekintve nagyon sok minden beletartozik. Például a dolgok szétválogatása bizonyos tulajdonságok alapján. Ez nagyon szakszerűen hangzik, pedig igazából nagyon egyszerű. Egy átlagos nap alatt is rengetegszer találkozhattok ezzel a problémával:

Bevásárláskor például körbenézhettek a boltban: az egyik polcon az édességek vannak, a másikon a tisztítószerek, utána jönnek az innivalók. Ha vásárolni szeretnénk, először ki kell találni, hova tartozik az a bizonyos dolog (a tej a tejtermékekhez, a kenyér a pékárukhoz, az alma a gyümölcsökhöz), majd meg is kell keresni a boltban. Ebben már tudnak segíteni a gyerekek is.

Játékos matematika ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Játékos matematika ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Anyák napi versek ovisoknak nagymamáknak – Itt megtalálod!

Rövid anyák napi versek ovisoknak nagymamáknak – Itt megtalálod!