in

Képlékeny szó jelentése

Képlékeny szó jelentése

A „képlékeny” szónak két fő jelentése van. Az egyik a fizikai tulajdonságokat írja le, míg a másik a társadalmi és kulturális kontextust.

Fizikai értelemben a képlékenység az anyag azon képességét jelenti, hogy alakját külső erő hatására maradandóan megváltoztassa. A képlékeny anyagok közé tartoznak a fémek, az agyag, a viasz és a gumi.

A képlékenység fontos szerepet játszik a modern technológiában. Például a fémek képlékenységét használják fel az autók, a repülőgépek és az épületek gyártásában. Az agyag képlékenységét használják fel a kerámia és a műanyag gyártásában. A viasz képlékenységét használják fel a gyertyák, a szoborművészet és a kozmetikumok gyártásában. A gumi képlékenységét használják fel a gumiabroncsok, a tömítések és a szivacsok gyártásában.

A társadalmi és kulturális kontextusban a képlékenység a változékonyságot vagy az instabilitást jelenti. Például egy képlékeny társadalom olyan társadalom, amely gyorsan változik. Egy képlékeny gazdaság olyan gazdaság, amely instabil. Egy képlékeny személy olyan személy, aki könnyen alkalmazkodik a változáshoz.

Íme néhány példa a képlékenység használatára a társadalmi és kulturális kontextusban:

„A gazdaság képlékeny természete miatt nehéz előrejelezni a jövőt.”
„A képlékeny társadalom gyorsan változik, és nehéz követni a változásokat.”
„A képlékeny személy könnyen alkalmazkodik a változáshoz, és mindig nyitott az új lehetőségekre.”

Ez a cikk Képlékeny szó jelentése először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Ambivalens szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Legszebb ballagási idézetek