in

Közösségfejlesztő játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Közösségfejlesztő játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Add tovább a hangot!

Körben állunk, kezünket egymás vállára tesszük, szemünk csukva. A játékvezetõ ad egy hangot (például csettint, zümmög stb.). A szomszédja átveszi, megpróbálja pontosan ugyanazt a hangot adni õ is. Ezután a soron következõ, és így megy a hang körbe.

(Ha jól begyakoroltuk, akkor változtatható a hang átadásának-átvételének gyorsasága, ugyanígy változtatható a hangmagasság is.) A játék újabb meneteinél más-más játékos adja meg a kezdő hangot.

Adj hozzá egy mozdulatot

Körben állunk. A játék vezetője kezd egy egyszerû mozdulattal, például megérinti az orrát. A mellette álló játékos megismétli ezt a mozdulatot, majd hozzátesz egy másikat. Tehát ő is
megérinti az orrát, majd mondjuk megvakarja a fejét. A harmadik megismétli az első két mozdulatot, ő is hozzátesz egyet és így tovább az összes játékosnál.

Őrjáték

Az õr furcsán lát, csak a mozgást érzékeli, az álló alakokat nem veszi észre. A terem egyik falánál áll, háttal a szemben lévõ falnál egy vonalba felsorakozott társainak  õk a városlakók.
Az õr és a városlakók között vonalban lerakva találhatók a városiak értéktárgyai (egy-egy toll, vagy karóra, vagy gyûrû, vagy kulcstartó stb.) ezeket kell visszaszerezniük az õrtõl. Amikor az õr visszafordul, mindenkinek meg kell merevednie abban a pózban, amilyenben éppen van. Akit mozogni lát az õr, azt visszaküldheti az alapvonalra. Az õr bármikor, a neki tetszõ (lehetõleg kiszámíthatatlan) ritmusban fordul hátra. Az értéktárgyat nem csak megszerezni kell, hanem sikeresen vissza is kell vele jutni az alapvonalon túlra.

(Ha az õr valakit a kinccsel a kezében lát mozogni, annak is újra kell kezdeni, a kincset letéve, az alapvonalról.)

A játék többféle szervezési formában terjedt el:
– az õr kővé változtathatja azt, akit mozogni lát (ahelyett, hogy visszaküldené az alapvonalra),
– a szabadon mozgók (érintéssel) kioldhatják az elfogott társaikat,
– az elfogottak csak úgy szabadulhatnak, ha társaik felemelik és az alapvonalig viszik õket.
(vigyázat, az õr bármikor visszafordulhat!).

Ez a cikk Közösségfejlesztő játékok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Labirintus ovisoknak – Itt megtalálod!

Logikai feladatok ovisoknak – Itt megtalálod!

...