in

Labdás játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Labdás játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Labdagyűjtő
A játéktéren sok labdát szórunk szét. Lehet ezek között kisebb-nagyobb, gumilabda, teniszlabda, szivacslabda, focilabda, sőt még pingpong labda is – az a jó, ha minél többféle méretű. A gyerekek egy bizonyos helyről indulnak (mondjuk tapsra, vagy sípszóra) és minél több labdát megpróbálnak összegyűjteni a saját zsákjukba, vödrükbe, vagy csak egy megjelölt helyre. Az a győztes, aki a legtöbb labdát gyűjtötte. Ennél a játéknál ne legyen nagy életkori különbség a játékosok között!

Szabadulj a labdától!
A gyerekek két térfélen helyezkednek el, mindkét térfélen azonos számú labda van. Adott jelre elkezdik átdobálni a labdákat az ellenfél térfelére. A játék megadott ideig (mondjuk egy percig) tart. Az a csapat győz, akinek a térfelén kevesebb labda maradt.

Labdacica
Ezt a játékot már hárman is lehet játszani. Ketten egymással szemben állnak, a cica pedig középre. A két játékos egymásnak dobálja a labdát, miközben a cica megpróbálja elkapni azt. Ha elkapja, az lesz a cica, aki neki dobta a labdát.

Számfoci
Ezt a játékot páros számú játékos játszhatja. Két csapatot alkotunk és mindkét csapatban megszámozzuk a játékosokat. Így mindkét csapatban lesz 1-es, 2-es, 3-as…stb. A két csapat egymással szemben felsorakozik 3-4 méter távolságban. A játékvezető középre áll és miközben bedobja a labdát, kiált egy számot. Mindkét csapatból a megnevezett számú játékosnak kell kiszaladnia és a labdát megszerezve azt a kapuba (vagy egy bizonyos célba) berúgni.

Labdás játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Labdás játékok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Akadálypálya ovisoknak – Itt megtalálható!

Madaras dalok ovisoknak – Itt megtalálod!