in

Mozgásos játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Mozgásos játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

1. Óriások- törpék: Gyerkek libasorban körbejárnak, “óriások” kiálltásra lábujjhegyre emelkednek, karok magastartásban. A “törpék” kiálltásra pedig leguggolnak és úgy mennek tovább.
2. Fészekrakó: Annyi babzsák szükséges a játékhoz, hogy minden gyereknek jusson. Sípszóra aki a leggyorsabban leül a babzsákra, az az ügyes. Ezt a játékot játszhatjuk más tárggyal is, pl szivacs koronggal.
3. Mókusok-mókusok ki a házból: Hullahopp karikákban áll mindegyik kisgyerek és amikor elhangzik a felkiálltás egy másik karikát kell keresni háznak. Fontos, hogy próbáljanak a gyermekek egy másik karikába állni.
4. Madáretető: Kb 3x3m-es területen középre műanyag tálakat helyezünk el. Az óvónő vagy a játékvezető papírkorongokat szór szét és a gyerekeknek ‘szállva’ a korongokat a tálakba kell begyűjteni.
5. Tyúkanyó és a kiscsibék: Egyik gyermek a tyúkanyó. Körbe-körbe járkál kotkodácsolva és egy jelre (pl. taps, sípszó) köré gyűlnek a többiek.
6. Gazdasszony, tyúkanyó és a kiscsibék: Tyúkanyó és a csibék a teremben vannak. A gazdasszony egy tányért kocogtat egy kanállal, ekkor körégyűlnek a többiek.

Mozgásos játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Ez a cikk Mozgásos játékok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Mikulas musor ovisoknak – Itt megtalálod!

Rajz ovisoknak – Itt megtalálod!