in

A költészet napja 2016 – Programok Tolna megyében

Kávéházi verskiállítással, versmaratonnal, több helyszínen zenés előadással ünneplik a költészet napját Tolna megyében.

Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ kávézójában – a nemzetközi költészet napi kezdeményezéshez hasonlóan – április 11-én verssel lehet fizetni egy kávéért. Délelőtt tíztől este hat óráig bárki beviheti kedves versét, akár saját szerzeményét is, amelyeket közzétesznek a kávézóban – mondta Kovács Zsuzsanna szervező.

A központ költészet napjához kapcsolódó programja lesz április 8-án Földes László, azaz Hobo Halj meg és nagy leszel című előadása, április 13-án a piactéri közösségi házban pedig Závada Péter költővel találkozhatnak az olvasók – tette hozzá.

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban április 11-én délután Kovács Gábor szekszárdi zenész megzenésített verseket játszik 20. századi és kortárs magyar költőktől. Az Ének, hajolj ki ajkamon című összeállításban mások mellett Babits, József Attila, Pilinszky versei hangzanak el, és a Balassi-kard kitüntetést elnyert költők műveiből is válogat az előadó.

Pakson a Kincskereső Gyermekkönyvtárban Gyulai István paksi zenész ad verses-zenés műsort diákoknak, a Pákolitz István Könyvtárban pedig Reisinger János, a Sola Scriptura Teológiai Főiskola tanára tart előadást a költészetről. Az április 4-től 30-ig tartó Paksi Művészeti Fesztivál keretében április 13-án Lackfi János költő lesz Csengey Dénes Kulturális Központ vendége.

Tolnán ezúttal is lesz versmaraton. A szavalók a nemrég elkészült kulturális intézményben, a MAG-házban reggel nyolctól délután négy óráig mondhatják el kedves verseiket, majd a Szaval a város elnevezésű rendezvényen intézmények, civil szervezetek képviselői állnak közönség elé. A költészetnapi programot Müller József tolnai zenész megzenésített verseket tartalmazó előadása zárja.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

A költészet napja 2016 – Lemezbemutató, kiállítás, koszorúzás Miskolcon

A költészet napja 2016 – Verses séta Salgótarjánban