in

A költészet napja – Verskoncertek és gálaműsor Ferencvárosban

Többek között középiskolásoknak szóló online videopályázat, egész napos verskoncert és gálaműsor is várja az érdeklődőket a költészet napja alkalmából Ferencvárosban.

A IX. kerületi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint másodjára rendezik meg a József Attila mindenkiNET című videó pályázatot, amellyel elsősorban a középiskolásokat szeretnék megszólítani. Az érdeklődők a verseny internetes oldalán hétfőig tölthetik fel legfeljebb hét perces videóikat, amelyekben a pályázati kiírás szerint szóbeli vagy megzenésített formában el kell hangoznia egy József Attila-versrészletnek.

A videók közül közönségszavazással és szakmai zsűri döntése alapján választják ki a győzteseket. A már feltöltött alkotások legjobbjait április 11-én levetítik a Gát utcai József Attila Emlékhelyen, amely egész nap ingyenesen látogatható, és délután 14 és 16 órakor tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket.

A Kálvin téri aluljáróban hétfőn egész nap megzenésített költemények hangzanak el a színpadon, a helyszínen a Költészet Vására című rendezvény részeként több könyvkiadó bemutatkozik, valamint az olvasók kortárs költőkkel is találkozhatnak. A nap folyamán ugyancsak verskoncertek várják az érdeklődőket a Ráday utca szórakozóhelyein.

A Pinceszínházban délután pódiumbeszélgetést rendeznek József Attila halálának körülményeiről Garamvölgyi László kriminálpszichológus, Tarján Tamás irodalomtörténész és Németh Attila pszichiáter részvételével, míg a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben tárlatot nyitnak meg a költészet napi versillusztrációs pályázat alkotásaiból, a József Attila lakótelepen pedig koszorúzással emlékeznek a költő szobránál.
A költészet napja alkalmából ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött gálaműsort tartanak a Patrona Hungariae Iskolában, ahol a József Attila Vers-Dal Fesztivál, a Ferencvárosi József Attila Versfesztivál és a HangHordozók énekmondó pályázat legjobbjai mellett a Misztrál Együttes ad koncertet.

A költészetnapi programokat Ferencvárosban a Szavalj velünk a Bakáts téren! című rendezvény zárja – olvasható a közleményben.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

A költészet napja 2016 – Juhász Ferencre emlékeznek a PIM-ben

A költészet napja 2016 – Szavalóversenyekkel készülnek Nyíregyházán