in

A költészet napja 2016 – Táncos-énekes flashmob is várja az egrieket

Versműsorral, táncos-énekes flashmobbal és sok más színes, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programmal ünnepli Eger a költészet napját – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 12.30-tól várja a Dobó téren az idén második alkalommal megszervezett Versfüggőn azokat, akik szeretik a verseket és kedves költeményüket szívesen megosztják másokkal. A műveket a téren kifeszített kötelekre lehet majd felcsipeszelni.

E program nem csak az egrieknek szól, a könyvtár néhány szolgáltató helyén – Feldebrőn, Szilvásváradon, Mátraszentimrén, Zagyvaszántón és Makláron – a könyvtár épülete előtt is kifüggeszthetik kedvenc költeményeiket a magyar líra tisztelői.

A délután folyamán a Dobó téren lesz még papírszínház-bemutató, versismeretet próbára tevő Versformansz és fellép a Double Bubble óriásbuborék-fújó csapat is. Négy órától a JaJa együttes József Attila megzenésített verseit adja elő, koncertjüket közös táncos és énekes flashmob zárja.

Öt órától a könyvtárban Rímhányó röhejek címmel Ungvári P. Tamás és Ungvári Zsófia humoros irodalmi műsorával zárul a bibliotéka költészet napi programsorozata.
Az április 8. és 25. között zajló 16. Egri Tavaszi Fesztivál keretében este hat órától pedig Fény-Játékok címmel Nagy Anna és Huszárik Kata színművészek költészet napi versműsora lesz látható a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

A költészet napja 2016 – Versmaraton Békés megyében

A költészet napja 2016 – Juhász Ferencre emlékeznek a PIM-ben