in

Kutyás játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Kutyás játékok ovisoknak – Itt megtalálod!

Kiskutyás torna

Most pedig legyünk kutyusok! Álljunk úgy négykézláb, hogy a combunk és a karunk egyenes legyen! Majd sétáljunk el a kezünkön az egyik oldalra – csavarodjon el a törzsünk (a lenti képen láthatod)! Nézzük meg jól, mi van az egyik oldalon, ha semmi érdekeset nem látunk, sétáljunk át a másik oldalra!
Most kukucskáljatok be a két karotok között hátrafelé! Meg tudjátok szagolni az egyik felhúzott térdeteket? Próbáljátok meg a másikkal is! Sikerült, jaj de jó! Örömünkben csóváljuk meg a farkunkat (mozgassuk a popsinkat jobbra-balra)!

Most valami ismerős szagot érzünk – szimatoljunk csak! A könyökünket hajlítsuk be és fordítsuk kifelé, orrunkat pedig közelítsük a földhöz – így kövessük a nyomot! Megvan! Egy macskát látunk – ugassuk meg gyorsan!

De nini – ott jön a gazdink! Csóváljuk meg újra a farkincánkat, aztán álljunk két lábra, emeljük fel a mellső mancsainkat! Kapjuk el a jutalomfalatot! Hű, de melegünk van – lihegjünk egy kicsit, még a nyelvünk is kilóg! A gazdink vizet hozott nekünk – lefetyeljük ki gyorsan! Most pedig elmegyünk a kutyaiskolába!

Kutyaiskola

Minden kutyus válasszon egy nevet magának és mindegyiknek legyen egy gazdija, aki az utasításokat kiadja.

A kutyusok először bármerre mászkálhatnak négykézláb, nézelődhetnek, szimatolhatnak. De amint meghallják a nevüket (például: Buksi, hozzám!) odasietnek a gazdijukhoz és szépen leülnek annak a jobb oldalára. Addig szólongassuk a kutyusokat, amíg mindenki a gazdi mellé került. Akkor megint menjenek a kutyusok sétálni és ismételjük meg a játékot!

Ezután a gazdik is és a kutyák is sétálgatnak keresztbe-kasul és a gazdi így hívja a kis kedvencét. Ha a kutyus odaért, üljön le a gazdi mellé.

Most pedig a hallott vezényszavaknak megfelelően kell helyzetet változtatni: “feküdj”, “állj”, “ülj”! Ha a kutyus ügyes, a gazdik simogassák meg a hátát, a fejét, vakargassák meg a füle tövét!

Ezután mindenki kedve szerint adhat feladatot a kutyusának. Például: “Bújj az asztal alá és ugass kettőt!” “Feküdj a szék mögé és lihegj!” ” Ugorj fel az ágyra és voníts!” “Sétáld körbe az asztalt és közben szimatolj!”

Ez a cikk Kutyás játékok ovisoknak – Itt megtalálod! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Kivágós feladatok ovisoknak – Itt megtalálod!

Közösségfejlesztő játékok ovisoknak – Itt megtalálod!