in

Adó 1% felajánlás

Adó egy százalék felajánlással gyermekmentő, bohócdoktor vagy állatvédelmi feladatokat támogathatunk. Az adó 1% felajánlás nem kerül semmibe sem, de fontos segítség a közhasznú alapítvány, egyesület jótékonysági programjaihoz, az szja 1% gyakran akár életmentő segítség lehet. Adóbevalláskor, vagy május 20-ig bármikor a munkáltatón keresztül, a nav felé közvetlenül (személyesen vagy postán), vagy az eSzja rendszerben is felajánlható. Az adó 1 százalékról rendelkezni 2 perc. A befizetett adó 1%-ának felajánlása semmibe sem kerül, de nagy segítség. Kinek adjuk adó 1 százalékunkat?! Segítünk okos döntést hozni!

Gyermekmentés adó 1% felajánlásból

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működteti a kórháztámogató bohócdoktor programot. Adóbevalláskor az eSzja adó 1%-os felületen a 18472273-1-06 adószám megadásával tárgyév május 20-ig támogathatod őket az adó egy százalékkal. Az alapítvány nem csak betegeket, és nem csak gyermekeket segít. A piros orros bohócdoktorok egész évben jótékonysági programokat működtetnek, támogatásuk érdemes.

www.bohocdoktor.com oldalon érdemes megismerni a jótevőket, akik évi 15.000 X segítenek. Ha mással nem is, az adó 1 százalékunkkal mi is beszállunk a gyermekeket, családokat támogató programba.

Pár fontos dolog az Szja 1+1 százalék felajánlásról:

Az Adó 1+1% nyilatkozat kitöltése nem kerül semmibe, mégis egy igazán jótékony cselekedetben vehet részt az adóbevalláskor személyi jövedelemadó 1%-ot felajánló.

A személyi jövedelemadó bevallásának elkészítése során lehetősége van nyilatkozni az adott tárgyévet megelőző bevételei után megfizetett SZJA 1+1%-ról, mellyel Magyarországon működő karitatív szervezeteket lehet támogatni. Nyilatkozatát megteheti az adózó elektronikus vagy papír alapon is, amely pár percet vesz igénybe. Nem is gondolnád, de adójd 1%-val számos rászoruló gyermek életét segítheted, úgy hogy az semmibe sem kerül.

Adó 1 százalék felajánlás a bohócdoktoroknak:
Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

(Személyi Jövedelemadó egy százalék felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1% felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet!)

A gyógyító bohócdoktorok támogatása révén még több kisgyermek számára válik elérhetőbbé a segítő tevékenységnek hála a gyógyulás.

Adó 1% felajánlás állatvédelemre, kutya, cica mentés a cél

Adóbevalláskor adó egy százalékkal segítse az állatmentést! Az állatvédelem, a kutya és cica mentés támogatása az adó egy százalék felajánlásával idén is lehetséges! Nem csak állatmenhely, ivartalanítás, és a mentett állatok ellátása is fontos! Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi tevékenysége 1999-óta azért működik, hogy az állatok mentését segítse, a felelőtlen állattartók által teremtett állati problémákat csökkentse, hogy kevesebb legyen a bajban lévő állatok száma, illetve az ország 3200 településén könnyebb legyen az állatok védelme.

Állatokat (kutyákat és cicákat) mentünk, most adó 1 százalék felajánlással Ön is segíthet!

Kérjük támogassa az Állatmentést!

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%: 18464654-1-06

(Személyi Jövedelemadó 1% felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1 százalék felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet!)

Állatvédelmi feladatkörök, melyekhez az adó 1 százalék támogatás nagyban hozzájárul:
– szaporulatok megelőzése ivartalanítási támogatással (évente többszáz állat gazdáját segítjük így, nem termelődnek újabb és újabb kóborrá váló állatok),
– állatok mentése (elsősorban utcáról, bajban lévő kutyákat és cicákat mentő lakosság támogatása),
– állatvédelmi szakportál Állatvédő.hu üzemeltetése,
– védencek gyógyítása, rendbe hozatala,
– gazdit kereső állatok számára örökbefogadók felkutatása (gyepmesteri telepekről elsősorban),
– “SintértNE!” reformprogram a gyepmesteri telepek felszámolásáért,
– környezettudatosság – felelős állattartás népszerűsítése, oktatás,
– “Állatrendőrségért” Mozgalom, jobb törvények megalkotásában való részvétel,
– Állatbarát Web Kuckó szakportál zug.hu üzemeltetése,
– állatmenhelyek támogatása (pl. állateledellel, szakmai segítségnyújtással),
– környezetvédelem, kultúra, szociális támogató programok,

Minden forint nagy segítség. Figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

Néhány kis védencünk az évente megmentett több száz kutyus és cicus közül. Az állatmentés sikeressége Angyalaink / Segítőink érdeme is!

Hirdetés

Rendelkezési lehetőségek:
Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1 százalékának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje “X”-szel, és töltse ki “Az adózó neve” mezőt és “Az adózó postai levelezési címe” vagy “Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Szja 1+1% felajánlás állatvédelmi feladatokra, nem csak állatmenhely – állatotthon működtetésére, hanem állatvédelemre is

Az adó 1% felajánlás segíti az állatvédelem és az állatmenhely fontos feladatainak sikeresebb elvégzését, azaz az utcáról megmentett kutyusok és cicusok biztonságba helyezését, a kutyák, a macskák védelmét. Az szja egy százalék felajánlás felett sokan elsiklanak, pedig adóbevalláskor vagy utána május közepéig az adó 1 százalék felajánlás révén úgy lehet támogatni az állatmentő tevékenységet, hogy az közben nem kerül semmibe sem. Sok állatbarát az utcán talált kutyák kapcsán keresi fel az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központját, sokan pedig csak szimplán (állatbarát szemlélet miatt, együttérzésből, odaadásból) szeretnék az állatmenhely támogatása révén segíteni a soha véget nem érő állatmentő feladatokat. A megmentett állatokat (kutyákat, cicákat) kutya örökbefogadás és cica örökbefogadás (Gazdi kereső) révén szerető Gazdi jelöltek számára tesszük (meggyógyított, rendbe tett állapotban) örökbe fogadhatóvá. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 1999 óta közhasznú egyesületként lényegében cicamenhely és kutyamenhely feladatokat lát el, bár állatmentő tevékenységét egy megszüntetett sintértelep (!fontos lenne a további sintértelepek megszüntetése!) reformprogramja által állatvédelmi központjában látja el, illetve a lakosság körében tartott állatok ivartalanítását támogatja, az állatmentő feladatok mellett állatvédelmi szemléletformálást végez.

5 fontos indok, hogy adóbevallásodkor az adó 1 százalék felajánlással segítse az állatmentést:
– a személyi jövedelemadó 1+1% felajánlás minden egyes forintja (bármikor leellenőrizhetően) az állatok megmentésére, állatvédelemre fordítódik,
– kutya és cica gazdikereső, állatmentő tevékenységünk önzetlen, a bajban lévő állatok megmentése az adó 1 százalék felajánlás révén könnyebbé válik,
– az adóegyszázalék felajánlás nem kerül semmibe sem, úgy segítheti a felajánlás az állatvédelmet, hogy külön nem kell rá költeni,
– adóbevalláskor tett adó egy százalék felajánló támogatása révén – évente – nyolcszáz kutyus és cicus megmentésében vesz részt!
– az adó1százalék felajánlása az adóbevalláskor nem kerül plusz költségbe, mégis óriási segítség a közhasznú feladatok ellátása kapcsán az szja 1% felajánlás,

Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlás jóvoltából az utcára kidobált – bajban lévő kutyusok az állatmenhelyen új esélyt, gazdát, örökbe fogadót kapnak. Az állatmentő tevékenység az szja egy százalék felajánlása által válik finanszírozhatóvá. Az szja 1+1% felajánlása így életet mentő támogatás! Az állatok megmentésén felül a megmentett kutyusok, megmentett macskák ingyenesen (chip-el, oltásokkal, oltási könyvvel) fogadhatók örökbe. Az örökbe fogadható állatok gazdisodásához komoly előkészületekre, felkészítésre, gyógykezelésre, szocializációra van szükség. Adóbevalláskor gondoljon arra, hogy az adó 1 százalék felajánlás révén fontos ügyet, az állatok megmentését támogathatja!

Hogyan rendelkezhetek az 1%-omról…

A. Ha a NAV készíti az adóbevallásom?

Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki az EGYSZA nyomtatványt és tárgyév május 20-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőséged van az 1%-ról rendelkezni.

Az adó 1% felajánlás az eSzja rendszerben 2 perc alatt önállóan elvégezhető (ügyfélkapun belépve).

B. Ha a munkáltatóm gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat?

A EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

C. Ha egyéni vállalkozó vagyok?

Az adóbevallásod SZJAEGYSZA lapján tárgyév február 25-ig. Ha a február 25-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak az EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

D. Ha saját magam készítem az adóbevallásom?

Elektronikusan rendelkezhetsz a SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a területileg illetékes NAV-nak tárgyév május 20-ig.

Meddig rendelkezhetek az 1%-ról?

Az adott évben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

Mennyi időbe kerül rendelkezni az 1%-ról?

Gyorsan megy. Ha van ügyfélkapud, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldöd be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése, azaz kb. 2 perc az adó 1% felajánlás.

Ki rendelkezhet az 1%-ról?

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett. Adó 1%-ról szja-t nem fizetők (pl. kata-s vállalkozók) nem rendelkezhetnek, mert nincs személyi jövedelemadó befizetésük.

Már elkészítettem az adóbevallásom, de az 1%-ról nem rendelkeztem. Mit tehetek?

Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak az EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

Csak egy szervezetnek ajánlhatom fel?

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%, alapítványnak vagy egyesületnek mehet az adó 1% felajánlás. Ha több szervezetet jelölsz meg vagy ha több nyilatkozatot töltesz ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

Mi van akkor, ha csak a civil 1%-ról akarok rendelkezni és az egyháziról nem?

Megteheted. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltsd ki.

Honnan tudom, hogy a civil szervezet megkapta az 1%-ot?

Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil alapítvány vagy egyesület, civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

Honnan tudom meg, hogy a civil szervezet mire használja fel az 1% felajánlásokat?

A civil szervezet csak abban az esetben kapja meg az elérhetőséged, ha ezt a rendelkező nyilatkozaton bejelölted. Ellenkező esetben a NAV semmilyen személyes adatot nem szolgáltathat a kedvezményezett szervezetnek. Ha megadtad az adataid a nyilatkozaton, a civil szervezet be tud számolni arról, mire költötte az 1%-ból befolyt összegeket.

Adó egy százalék felajánlás fontos, életmentő segítség

Az adó egy százalék felajánlás abban az esetben életmentő, ha a civil szervezet nem kap sem állami támogatást, sem működését segítő normatív támogatást. Az egy százalék felajánlás életet ment!

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

Kosztolányi Dezső: Csillagok

Kosztolányi Dezső – Hajnali részegség