in

Édes kísértés a kókusz szerelmeseinek

Ebben a bejegyzésben nem csupán az ízek és textúrák harmonikus egyensúlyát fedezzük fel, hanem egy mélyebb, szinte lírai utazásra is elkalauzolunk benneteket, ahol a kókusz édes, buja világa és a versek szövegvilága különleges szimbiózisba kerül.

A kókusz, ez a távoli, egzotikus gyümölcs, melynek minden egyes részét felhasználják a világ számos konyhájában, nem csupán ételek és italok főszereplője lehet. Gondoltátok volna, hogy a kókusz inspiráló lehet a művészetek számára is? Bejegyzésünkben arra vállalkozunk, hogy összekötjük a kókusz ízének gazdagságát a szavak erejével, bemutatva, hogyan inspirálhatja ez a csodálatos termés a költészetet és a szépirodalmat.

Szóval, készüljetek fel egy olyan ínyenc utazásra, ahol a kókusz krémes állaga és édes íze a szavak ritmusával és mélységével fonódik össze. Fedezzük fel együtt, hogyan válik a kókusz nem csak az ízek, hanem a szavak ihletőjévé is, és hogyan teremthetünk általa egy olyan világot, ahol az érzékek és az érzelmek egyaránt megkapják méltó helyüket.

Hozzávalók:

450ml kókusztej

130g sűrű kókuszkrém 

90g kókusz chips

75g kókuszliszt

70g Bio kakaómassza

60g szárított kókuszreszelék

55g olvasztott vaj

4 tojás

2 TK sütőpor

Vaníliarúd

Stevia

Bio Ceyloni fahéj

Protein kókuszvaj

+ Egész kávészemek Arabica

Bio kókuszolaj a forma zsírozásához

+ kókuszreszelék a forma behintéséhez

Hirdetés

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180˚C-ra. Egy tálban összemixeljük a tojásokat, kókusztejet, kókuszkrémet (ha pár napra a kókusztejet nyitva hagyjuk a hűtőben – krémessé sűrűsödik), őrölt vanília rudat, olvasztott vajat (82%) és a sütőport. 

Ezután hozzáadjuk a kókusz chipset, kókuszreszeléket, a szétzúzott kakaómassza darabokat, és öntsük ki egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába. A formát kizsírozzuk kókuszvajjal és behintjük szárított kókuszreszelékkel. Süssük 50 percig!

Sütés után megkenjük protein kókuszvajjal, megszórjuk ceyloni fahéjjal  és zúzott kávészemekkel.  

Csak kihűlés után szeleteljük. 

Jó étvágyat, jó verselést!

Szólj hozzá! Várjuk a véleményed!

József Attila: Imádság megfáradtaknak

Kádfürdőző hangulat